Actief organiseren van gemeenschapskracht

De samenleving vernieuwt zich steeds verder doordat de leefwereld van inwoners, buurten en wijken door de vele burgerinitiatieven een nieuwe maatschappelijke energie toont. Hoe beweeg je als lokale overheid mee met deze nieuwe maatschappelijke energie?

De meeste synergie ontstaat als inwoners, professionals, ambtenaren en bestuurders maatschappelijke vernieuwingen SAMEN oppakken. Maar daarvoor moeten ze ook samen de draai maken voor de volgende stap en zo bouwen aan de WAKKERE STAD: een nieuwe, krachtige en betrokken samenleving waar bewoners gemeenschapskracht tonen. Overheid en maatschappelijke organisaties doen een stap terug, maar faciliteren en ondersteunen de initiatieven; langzaam leiderschap ten top!

De praktijk is echter weerbarstiger. Overheid en professionals moeten zich echt andere vaardigheden en een andere houding aanmeten, inwoners moeten leren gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen voor hun leefwereld.


Het Event Werken aan de Wakkere stad is een wake-up call voor gemeenschapskracht

Overheidsfunctionarissen (ambtenaren, bestuurders, politici) en professionals uit de semi-overheid ( zorg, onderwijs, politie en werkgelegenheid) krijgen houvast, inspiratie en voorbeelden aangereikt om met elkaar te bouwen aan de wakkere stad. Met als doel: het organiseren van wakkere gemeenten; samen met (buurt)bewoners bewust zijn van de beweging in je buurt, wijk, netwerk en stad.

Wat kun je verwachten op 16 juni

  • Hoe ga je als lokale overheid om met de ‘nieuwe maatschappelijk energie’.
  • Vernieuwing en verandering door interactie met de mensen om je heen.
  • De veranderende rol van ambtenaren en professionals; van spelbepaler naar facilitator.
  • Concrete voorbeelden van actief organiseren van gemeenschapskracht
  • En nu? Hoe versterk jij de de gemeenschapskracht van je stad of gemeente?

Bekijk het inspirerende programma o.l.v. Piet-Hein Peeters Piet-Hein Peeters

 

 

#WAKKERESTAD

Inschrijven met meer mensen = korting

Kom met collega's naar dit event en profiteer van een aantrekkelijke korting:

2 t/m 4 personen : 15% korting
vanaf 5 personen: 20% korting

Gratis voor alle deelnemers

Laatste tweets

wimar jaeger

wimar jaeger RT @Carola_vdBerg: Trompenberg Zuid, typische buurt #wakkerestad. Wat een power in een voorheen slapende buurt. @WimarD66, @Nvanvroonhoven…

VersaTukkie

VersaTukkie RT @Carola_vdBerg: Trompenberg Zuid, typische buurt #wakkerestad. Wat een power in een voorheen slapende buurt. @WimarD66, @Nvanvroonhoven…

Marianne van Diemen

Marianne van Diemen RT @Carola_vdBerg: Trompenberg Zuid, typische buurt #wakkerestad. Wat een power in een voorheen slapende buurt. @WimarD66, @Nvanvroonhoven…

Alle tweets over ##wakkerestad

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.